STAL MOLENHORN

Welsh Nwr & Wpbr, Kwpn

ARCHIEF


MERRIES


Molenhorn's Monica


Pedigree Molenhorn's Monica


Molenhorn's Monica ('97)  †

Vl. Keur, PreferentMolenhorn's Claudia


Pedigree Molenhorn's Claudia


Molenhorn's Claudia ('94)  †

Ster, PreferentMolenhorn's Julia


Pedigree Molenhorn's Julia


Molenhorn's Julia ('90)  †

Keur, PreferentManda


Pedigree Manda


Manda ('83)  †

Keur
HENGSTEN


Molenhorn's Springtime


Molenhorn's Spingtime


Pedigree Molenhorn's Springtime


Molenhorn's Springtime ('10)

Goedgekeurd in 2014Molenhorn's Springtime is goedgekeurd in Duitsland en is nu staatspremie hengst. Spectaculair mooi uitdrukkingsvol hoofd (ECHT WELSH) met opwaartse- en stuwende bewegingen. Maar vooral de springaanleg was zeer overtuigend! Bart van Oene trainde Springtime en verkocht hem ter keuring naar Rostock waar hij stalgenoot is geworden van Kooihuster Wessel.
Voor dit jaar kunnen we stellen dat Molenhorn lijn zeer succesvol is geweest qua resultaten: Turfhorst Lady Ann, vader Molenhorn's Lucky Boy, nationaal beste 3-jarige NWR in Nederland en Molenhorn's Springtime met veel overtuiging goedgekeurd in Duitsland (Mecklenburg/Vorpommern)
Bron: www.nwrclub.nl


Molenhorn's Lucky Boy


Molenhorn's Lucky Boy


Pedigree Molenhorn's Lucky Boy


Molenhorn's Lucky Boy ('07)

Goedgekeurd in 2010Juryrapport CHK 2010
Lucky Boy is een mooi gelijnde en rassige hengst, die in zijn bovenlijn wat meer bespiering mag hebben en wat lengte in de croupe mist. Hij toont een goede stap en draf met een mooi achterbeengebruik. Een zeer aansprekende hengst, hij is van eind juni dus nog relatief jong.

Verrichtingsonderzoek 2010
Karaktereigenschappen: Lucky Boy is een eerlijke en betrouwbare hengst. De hengst heeft veel bereidheid tot werken, laat zich goed bewerken en is steeds attent. De hengst is fijn te rijden en geeft de ruiter een goed gevoel.
Beweging: De stap is taktmatig, actief, ruim en goed door het lichaam. De draf is zuiver in takt. De draf is goed van ruimte,goed gedragen met een krachtig achterbeen. De galop is zuiver drietakt, krachtig en goed gedragen. De hengst heeft een goede zelf houding en veel balans.
Dressuur: Lucky Boy heeft veel aanleg als dressuurpony. Door zijn zelfhouding en goede balans geeft Lucky Boy een goed beeld. Lucky Boy geeft de ruiter een goed gevoel.
Springen: Lucky Boy springt met ruim voldoende reflexen en een ruim voldoende beentechniek. De hengst zou op de sprong iets meer moeten basculeren. Lucky Boy lijkt voorzichtig en toont ruim voldoende vermogen. De hengst heeft ruim voldoende aanleg als springpony.
Stalgedrag: Normaal gedrag tijdens voeren en verzorgen. De hengst is gemakkelijk in de omgang en rustig op stal.
Stap: 8 /  Draf: 8 / Galop: 9 /  Dressuuraanleg: 8,5 /  Springaanleg: 7,5 /  Karakter: 9 / Stalgedrag: 9 / Geschiktheid als sportpony: 8
Bron: www.welsh-hengsten.nl


Molenhorn's Pasja


Molenhorn's Pasja


Pedigree Molenhorn's Pasja


Molenhorn's Pasja ('92)

Goedgekeurd in 1995Vader van Pasja is de prestatie-sporthengst Anjershof Rocky, moeder is de ster-preferente Pursha (Oakley Bubbling On x Purper). Pasja is geboren op 4 mei 1992 bij de familie Moedt in het Groningse ’t Zand. Hij werd in 1995 op de centrale hengstenkeuring aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, dat hij met goed gevolg afrondde. Met onder andere negens voor het springen en karakter werd hij tweede van zijn jaargang en ingeschreven in het hoofdstamboek.
Bron: www.horses.nl


Welshmagzine
E-mailen
Bellen